گسترش فعالیتهای انسانی و بیتوجهی متولیان امر، رودخانه شاوور را با مشکلات متعدد زیست محیطی مواجه کرده است.
به گزارش خبرنگار شوشپلاس؛ شماری از دوستداران محیط زیست امروز شنبه ( ۱۴٠۲/٠۱/۲۶) با گردهمایی در ساحل رودخانه شاوور در شوش، به همراه اعضای "انجمن دوستداران شهر و طبیعت شوش" نسبت به ریختن نخاله ساختمانی ،تجاوز به حریم و بستر رودخانه و خطرات احتمالی آن معترض شدند.
این فعالان محیط زیست خواستار بهبود در شیوه تصمیمگیری مسوولان شدند و در اقدامی آگاهیبخش نسبت به این فاجعه بصورت نمادین برای دومین بار زنجیره انسانی تشکیل دادند و نسبت به پیامدهای آن هشدار دادند.
احمد زالی از فعالان محیط زیست به خبرنگار شوش پلاس گفت: رود شاوور از چشمههای متعدد شکل گرفته است تخریب حریم آن باعث از بین رفتن این چشمه ها میشود. در سال های اخیر بخشهای زیادی از رودخانه شاوور به وسیله پسماندهای ساختمانی در حال تخریب و تصرف است.
زالی افزود: عملیات ساحل سازی بدون در نظر گرفتن رژیم طبیعی رودخانه از جمله تخریب های صورت گرفته است.همچنین در مسیر رودخانه و حاشیه روستاها با پر کردن پیرامون آن توسط نخاله های ساختمانی اقدام به تصرف حریم رودخانه میکنند.
یکی دیگر از فعالان محیطزیست افزود: در بستر رودخانه شاوور شاهد ریختن نخاله ساختمانی ،تخریب و تصرف حریم رود هستیم که متولیان امر یا متوجه نیستند یا دچار سهل انگاری شدهاند.
سیدحیدر احمدی کنشگر اجتماعی، آب را از منابع ملی و بستر و حریم رودخانه ها را جزو اموال عمومی خواند و گفت: از جنبه تخصصی و به لحاظ مهندسی رودخانه ،تجاوز به بستر رودخانه، ریسک وقوع سیلاب را افزایش میدهد و سیلاب را به نقاطی هدایت میکند که در گذشته مورد هدف رودخانه نبوده است ،بنابراین حفاظت از بستر و حریم رودخانهها به طور مستقیم در مدیریت سیلاب، موثر است.
وی افزود: اگر در بستر طبیعی رودخانهها سازهای ایجاد شود و پهنه طبیعی رودخانه را تغییر دهد،باعث کاهش تاب آوری رودخانه در مقابل سیلابهای احتمالی خواهد شد.
احمدی خاطرنشان کرد: طبق ماده ۲ قانون توزیع عادلانه آب، هرگونه ساخت و ساز در حریم و بستر رودخانه ها ممنوع است و خواستار توجه متولیان امر بویژه اداره امور آب منطقه و اداره حریم بانی سازمان آب و برق خوزستان شد.
🔴 بخوانید || زنجیره انسانی حمایت از رودخانه شاوور
رودخانه شاوور در ۱۸ کیلومتری شمال غرب شهر شوش، در ساحل شرقی روستای جریه سید احمد از به هم پیوستن چند چشمه به هم شکل میگیرد. این رودخانه زیبا از میان شهر عبور میکند و از جاذبه های گردشگری شوش محسوب میشود. طبق اسناد تاریخی، شاوور یکی از قدیمیترین و باستانیترین رودخانههای ایران است. شاوور یکی از منابع تغذیهکننده تالاب بامدژ محسوب میشود و دو سد شاوور و خیر آباد روی آن احداث شدهاند.
🔴 خبرنگار مصطفی سکوند
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شوش پلاس است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
دفتر مرکزی: به زودی نمایش داده خواهد شد.
شمارهتماس : 09160734840
زمان پاسخگویی تلفنی از ساعت 10 تا 13 است.
Shushplus @gmail.com